Alege pentru tine. Incepe cu incredere

Da testul care te va ajuta sa iei decizia corecta.
Astfel nu vei irosi ani de zile intr-o directie care nu e pentru tine.

Orientare in cariera

Perioada optima pentru orientarea in cariera este incepand cu 15-16 ani. Este contraindicata inainte de 14 ani, din cauza faptului ca structura intereselor nu este cristalizata inca.

Teste

Multe dintre testele existente pe internet au ca scop divertismentul. Spre deosebire de acestea, un test psihologic stiintific este un test relevant, in rezultatele caruia poti avea incredere atunci cand iei decizii. Acesta se bazeaza pe teorii specifice, pe studii indelungate, realizate de specialisti renumiti, si indeplinesc anumite criterii obligatorii in domeniu.

Lungimea unui test psihologic este proportionala cu cantitatea de informatie relevanta pe care o ofera. Pentru a cuprinde informatii aprofundate despre toate aspectele unui concept cuprinzator (de exemplu, personalitatea), este nevoie de un numar mare de intrebari (itemi).

O cautare pe internet a denumirii lungi a testului va genera o serie intreaga de rezultate care vor argumenta valoarea testelor si numeroasele studii efectuate cu acestea. Despre adaptarea pentru populatia romaneasca a fiecaruia dintre teste poti gasi mai multe informatii pe www.testcentral.ro.

Testele psihologice stiintifice ofera o imagine acurata a aspectelor evaluate (personalitate, interese etc.) si pot fi utilizate in prezicerea comportamentelor umane - de exemplu, un test de interese va spune cat de satisfacuta va fi o persoana intr-o anumita meserie, precum si in luarea de decizii referitoare la numeroase aspecte ale vietii - de exemplu, alegerea unui mediu de lucru care sa ti se potriveasca. În cazul de fata, testele de pe acest site te ajuta sa iei o decizie informata in legatura cu viitoarea ta cariera.

Pentru ca rezultatele testelor psihologice sa fie acurate, este recomandat:

  • sa alegi pentru completare un moment in care nu esti distras(a) in nici un fel, adica atunci cand ai timpul necesar, fara a te grabi, si esti odihnit(a). Este recomandata administrarea in prima parte a zilei;
  • sa alegi un loc linistit, unde nu exista factori perturbatori (zgomote puternice, telefoane care suna etc.);
  • sa te concentrezi doar asupra completarii si sa nu faci si alte activitati in acest timp (cum ar fi vorbitul la telefon etc.);
  • sa completezi testul intr-o singura sesiune de testare.

Administrarea JVIS dureaza 50-60 de minute, a IST, 77 de minute + circa 15 minute instructajul, iar a BFQ, 15-20 de minute.

Functionalitate site si modalitate de administrare

Codul de acces pentru administrarea testului se achizitioneaza prin intermediul unui SMS la numarul de telefon 7575, care sa contina textul corespunzator titlului testului (JVIS, IST, BFQ). Mai multe informatii poti gasi pe pagina Cum platesc.

Codul de acces pentru administrarea testului se achizitioneaza prin intermediul unui SMS la numarul de telefon 7575, care sa contina textul corespunzator titlului testului (JVIS, IST, BFQ). Mai multe informatii poti gasi pe pagina Cum platesc.

Poti plati contravaloarea unei aplicari doar din retelele de telefonie mobila Cosmote, Orange sau Vodafone. Poti efectua plata de pe cartela sau de pe abonament. În cazul abonamentului, pretul va aparea pe urmatoarea factura telefonica.

Detalii legate de succesiunea pasilor in administrare poti gasi in sectiunea Cum platesc.

Din momentul achizitionarii codului, ai la dispozitie o perioada de 30 de zile pentru a completa testul.

Testele au fost optimizate pentru Internet Explorer 9+, Mozilla, Google Chrome, Safari si Opera.

Este recomandata atentie in gestionarea codurilor. Daca stergi din greseala SMS-ul primit, codul cuprins in acesta nu va putea fi recuperat.

Nu garantam salvarea tuturor datelor in cazul intreruperii conexiunii la internet. Este posibil ca unele dintre acestea sa se piarda si sa fie nevoie sa completezi din nou anumite parti ale testelor la o noua accesare cu numele si codul SMS.

Poti da click pe butonul Salveaza datele, inchide browser-ul, si introduce din nou mai tarziu numele, prenumele si codul, pentru a continua completarea. Recomandam totusi completarea testului intr-o singura sesiune.

În cazul in care apare o eroare in utilizarea site-ului, te rugam sa ne contactezi prin intermediul formularului de Contact.

Profilul este disponibil pentru descarcare o perioada de 30 de zile. Codul Profil, care iti permite descarcarea profilului, trebuie copiat intr-un loc sigur, pentru eventualitatea in care vei mai avea nevoie de el in perioada de 30 de zile. Daca ai oferit adresa de e-mail si ai primit si acolo Codul Profil, asigura-te ca nu stergi e-mail-ul.

Confidentialitate

Datele tale sunt confidentiale. Ele nu vor fi utilizate decat pentru accesul la completare si pentru personalizarea profilurilor, si nu vor fi comunicate unor terte persoane.

Da, profilurile tale sunt confidentiale si nu sunt comunicate unor terte parti. Singura modalitate prin care ele sunt cunoscute de alte persoane este daca le arati tu.

Numele si prenumele iti sunt solicitate pentru a-ti permite ulterior accesul la profilul testului si pentru a aparea in descrierea ta.

Unele caracteristici psihologice, cum ar fi nivelul de inteligenta, depind de genul si varsta persoanei evaluate. Trebuie sa cunoastem aceste date pentru a primi un raport acurat.

Profilul testului

Verifica daca ai instalat programul Acrobat Reader. Salveaza documentul in computer si abia apoi deschide-l.

Profilurile sunt scrise intr-un limbaj usor de inteles. Fiind insa concepute pentru a te ajuta intr-o decizie de viata majora, cea legata de alegerea unei cariere, iti recomandam sa le discuti cu un consilier specializat. Daca nu ai acces la un consilier, ne poti contacta prin intermediul formularului de Contact pentru o recomandare in aceste sens.

Pentru consilierii scolari si de cariera

Organizam periodic traininguri intensive pentru formarea specialistilor in utilizarea testelor de pe www.pemeserie.ro. Ne poti contacta prin intermediul paginii de Contact pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe detalii in acest sens, contacteaza-ne prin intermediul paginii de Contact.

De ce toate trei?

Dacă vrei sa afli totul despre tine (legat de cariera, bineinteles) ar fi bine sa completezi toate cele trei teste. Fiecare dintre ele masoara o alta parte a intregului care esti tu atunci cand vine vorba de viitorul tau profesional. Impreuna putem gasi job-ul cu adevarat potrivit pentru tine, dar care sa iti aduca in acelasi timp atat satisfactii emotionale, cat si financiare.